YENİ EV İÇİN HEDİYE SEÇİMLERİ NASIL OLMALI? 

 

Bizde adettir bilirsiniz, yeni ev almış birisine hayırlı olsuna elimiz boş gitmeyiz. Ancak iyi niyetimizin bir simgesi olarak aldığımız bu hediyeleri seçmek kimi zaman zordur.‘’Acaba ne sever, beğenecek mi?, işine yarayacak mı?’’ gibi bir sürü soru işareti oluşur aklımızda. Bir de binlerce hediyelik eşya seçeneği ile karşı karşıya kalıyorsak seçim yapmak biraz daha zorlaşabilir. Peki yeni ev için hediye seçimleri nasıl olmalı? Bu yazımızda ev sahiplerinin severek kullanacağı, sizin de bütçenizi yormayacak uygun fiyatlı hediye önerilerimizi bir araya getirdik. Aşağıda yer alan hediye önerilerinden faydalanabilir, ilham alabilir ve böylece yeni evlenmiş arkadaşlarınızı veya yeni ev almış aile dostunuzu mutlu ederek bu geleneği devam ettirebilirsiniz.

 

Hediye alma fikri her ne kadar hepimizi cezbetse de iş hediye vermeye gelince seçim yapmak zor olabilir. Bu yüzden iyi düşünüp taşınmak gerek. Tüm bu hediye seçme sürecine girmeden önce dikkat etmeniz gereken birkaç husus var. Öncelikle bütçenizi belirlemelisiniz. Uygun fiyatlı bir ev hediyesi mi alacaksınız, yoksa pahalı mı? Sonrasında hediye alacağınız kişinin nelerden hoşlandığını, evinde ne tarz eşyalar kullandığını, neye ihtiyacı olduğunu iyi düşünmeniz lazım. Örneğin, söz konusu yeni ev kuran bir çift ise evinde çok fazla eksik olabilir, veya ev değiştiren birisine hediye alıyorsanız, halihazırdaki kurulu düzeninden dolayı çok fazla eşyaya ihtiyacı olmayabilir. Böyle bir durumda vazo, tablo, biblo gibi dekoratif aksesuarlara öncelik verebilirsiniz.

Kısacası hem kendi zevkinize güvenin hem de yeni ev için hediye alacağınız kişinin tarzını, evinde kullandığı eşyaları, aksesuarları, renk tercihlerini göz önüne getirmeye çalışın. Evinde ne tarz renkler hakim? Sade desenler mi tercih eder yoksa renkli mi? Bu aksesuarı alırsam nerede kullanabilir? Evinde yer var mı? gibi birçok soruyu kendinize sorarak bu süreci oldukça kolaylaştırabilirsiniz. O halde hazırsak, yeni ev için hediye önerilerimize başlayalım!

 

1-İlgi Alanlarını Düşünün

 

Eğer evine hediye alacağınız kişinin spesifik hobilerini veya ilgi alanlarını biliyorsanız, bu hem karşı tarafı mutlu eder, zira ilgi alanlarına dikkat etmeniz ona değer verdiğinizi gösterir, hem de hediye seçimi sizin için zorlu bir süreç olmaktan çıkar. Örneğin ev sahibi tam bir kitap sever ise ona sevdiği yazarın bir sözünün yer aldığı duvar çerçevesi ya da herkese kitap kurdu olduğunu gösterecek bir ev eşyası satın alabilirsiniz.

 

 

 

Kitap Desenli Duvar Halısı | Rengirenk

 

Ya da ahşap boyama, takı tasarımı, maket yapımı, fotoğrafçılık, teknoloji gibi belirli alanlara ilgi duyuyorsa ve evinde kendine ait bir atölyesi varsa, ihtiyacı olan malzemeleri hediye olarak tercih edebilirsiniz. Eminiz bu ince hareketiniz için size minnettar kalacaktır.

2-Hem Emeğinizi Hem Sevginizi Gösterin

El emeği göz nuru diye boşuna dememişler. Kendi ellerinizle hazırladığınız hediyeler, büyük veya küçük fark etmeksizin, hazır alınmış ürünlere kıyasla her zaman daha değerli ve kıymetli olacaktır. İnce düşünülmüş, vakit ve emek harcanmış bir hediye, üstelik tamamen kişiye özel. Düşüncesi bile harika değil mi? Unutmayın, farklı ve yenilikçi bir yorumla yeni baştan tasarlanmış bir ürün her zaman tarz, karakteristik ve size özel olacaktır.

 

 

Ev sahibi çiçekleri çok mu seviyor? O halde evinizde kullanmadığınız bir cam vazoyu veya şişeyi alın, ve akrilik boya ile boyayın ya da iple dolayın. Kuru çiçeklerden renkli bir aranjmanla değişimi tamamlayın. Hem son zamanların en popüler kendin yap projelerinden biri hem de oldukça uygun fiyatlı. Özel tasarım hediye seçeneği olarak kesinlikle dikkatleri üzerinde toplayacaktır.

Eğer çok fazla vaktiniz yoksa, evine ziyarete gideceğiniz kişiye özel birçok küçük parçadan oluşan bir hediye kutusu oluşturabilirsiniz. Kokulu mumlar, seramik kupa, rahatlama çayı, özel kahveler ve dekoratif bir bardak altlığı ile hem ona hem de evine özel, ince bir dokunuş yapabilirsiniz.

 

 

3-Sembollerden Yararlanın

 

Yaşadığımız topraklarda ev tasarım ürünlerine kadar ilham olmuş, farklı gelenekleri ve kültürleri yansıtan birçok sembol bulunmakta. Kimi insanlar; bolluk ve bereketi yansıtan bir nar motifinden tutun, şans ve mutluluk getirdiğine inanılan ‘’Fatıma’nın Eli’’ olarak anılan hamsa simgesine kadar, birçok kültürel ögeyi evlerinde bulundurmak ister. Siz de bu geleneksel ögeleri modern tasarımlarla buluşturarak iyi dileklerinizi farklı yollardan iletebilir, harika bir hediye fikri olarak değerlendirebilirsiniz.

 

4-Pratik ve Dekoratif Ürünler Tercih Edin

 

Küçük pratik ev eşyaları, evin her zaman hayat kurtaran parçalarındandır. Bir hediye fikri olarak ise yeni eve geçmiş bir iş arkadaşınızın, yakın aile dostunuzun veya akrabanızın fazlasıyla işini görebilir. Çekmece içi düzenleyicileri, tezgah üstü depolama aksesuarları, hatırlatıcı görevi görecek küçük yazı panoları ve banyo organizerları gibi daha birçok pratik ve dekoratif aksesuarı internette rahatlıkla bulabilirsiniz.

Geometrik Çamaşır Makinesi Düzenleyici | Rengirenk

 

5-Kişiye Özel Tasarımlar ile Onları Şımartın

 

Pratik, kullanışlı, uygun fiyatlı… hediye seçerken tüm bunlar iyi güzel de, ev taşıma işlerinden yorgun düşmüş; borcam, kahve fincanı seti görmekten sıkılmış yeni ev sahiplerine bir farklılık yapsanız, nasıl olur? Örneğin aşklarını yansıtacak özel kupa setleri, yeni gelin evlerine çok yakışacak isimli mutfak önlükleri veya evin ruhunu daha girişinden yansıtan bir anahtar askısı gibi…

 

Hediyeler her zaman varlığını sürdürecek olan, insanları mutlu ve özel hissettirmede kullanılan en güzel araçlardan biri. Siz de yukarıdaki hediye önerilerimizden yola çıkarak, yakınlık derecesi ve yaşı fark etmeksizin, sevdiklerinizi hiç olmadıkları kadar mutlu edebilirsiniz. Eğer kişinin ilgi alanına göre hediye seçimi konusu dikkatinizi çektiyse, spor aşıklarına ve rap müziği tutkunlarına özel dekorasyon önerilerimizi derlediğimiz yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

One Reply to “Yeni Ev İçin Hediye Seçimleri Nasıl Olmalı?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir