Müzik, çoğu insanın hayatında genel olarak bir tutkuya dönüşerek yaşamlarının birçok alanında hakimiyetini gösterir. Hele rock müzik tutkunları! Giyimlerinden, saç kesimlerine, kıyafetlerinden tavırlarına bu müziğin etkisini görmek çok da zor değil. İnsanlarla tanıştıklarında da ilk sordukları sorulardan biri genellikle “en sevdiğin grup nedir?” gibi şeyler olur… Peki bu tutku neden ev dekorasyonuna da yansımasın?

Rock müzik denildiğinde akla hemen gotik siyah tarzlar gelmesin; bu janrın o kadar farklı alt kolu var ki! Glam’in leopar etkileriyle, Punk’ın çılgın renkleriyle ve Indie’nin modern havasıyla etkilenmeye hazır olun!

 

Özgür bir ruh

Rock, bir müzikten çok artık bir kültürdür fakat ortaya çıkışı itibari ile Country ve Blues tarzlarının harmanlanması ile isyan ve mesaj verme amaçları güderek oluşmuştur. Dekorasyonumuzda da isyan ve özgür ruh havasını vermek içinse birçok yolunuz var!

Modernizm ve sadelik buluşması

Rock temasındaki dekorasyon tercihleri için, “her şey siyah ve boğucu olmalı” ya da “her şey” onunla ilgili olmalıdır gibi bir anlayış kesinlikle doğru değil! Çağdaş veya mid century dekorasyon tercihleriniz arasına Rock konseptler yerleştirebilirsiniz

 

Rahat bir atmosfer

Eğer oturma ya da hobi odanızı bu stilde dekore etmek istiyorsanız kesinlikle rahat, şık ve grunge tarzı hatırlatan yer oturma gruplarını tercih edebilirsiniz.

Bu oturma alanı, farklı ve alışılmışın dışında bir görünüm sunarken konforu da arkadaşlarınızla takılmak için birebir!

 

Kişiselleştirilmiş karışıklık

Bir Rock müzik sever olarak eminiz ki bir sürü CD, konser DVD’si ve plağınız vardır! Her şey dijitalleşse de bunların ne kadar değerli parçalar olduğunu biliyorsunuz. O halde, tüm bunları arkada bir yerlerde tozlanmaya terk etmek yerine,  evinizde tatlı bir köşe oluşturup sergilemeye ne dersiniz? Ya da enstrümanlarınız bir kenarda kalmasın, asın duvara gitsin!

Belki elinizde en sevdiğiniz gruptan bir parça var ve zarar görmesini istemiyorsunuz ama onu saklamanın ne faydası var? Gerekli korumaları sağladıktan sonra onları oturma odanızda ya da yatak odanızda sergilemeniz hem sizi mutlu edecek hem de misafirlerinizin gözlerini kamaştıracak!

 

Zıtlığın uyumu

Kot, tüy ve leopar

“Bunların Rock ile ne ilgisi var” diye düşünmeyin… 80’ler dönemi rock esintisi için bu üç desen o kadar önemliydi ki!

Glam metal fırtınası rock kültürüne bu harika üçlüyü kattı ve siz de odanızda biraz daha nostaljik bir ‘glam’ havası estirmek istiyorsanız bu parçaları tercih edebilirsiniz.

 

Fazla renk, çok fazla renk

Size “aman işte hepsi siyah” deyip geçmeyin demiştik! Odanıza farklı acayip parçalarla biraz renk, hatta belki birazdan da fazla renk eklemek; evinizde tam bir punk görünüm elde etmenizde yardımcı olacak!

 

Siyahtan vazgeçemeyenler

“Her şeye rağmen ben siyahtan vazgeçmem” diyenlerdenseniz, tabii ki bunu da şık ve dekoratif bir biçimde rock dekorasyonunuza yansıtabilirsiniz. Mobilya tonu seçiminiz ya da tam bir monokrom skalada döşeyebileceğiniz her oda sizi hem rock müziğin biraz daha gotik tarafına hem de karanlık tutkunuza sizi biraz daha yakınlaştıracaktır.

Peki, Rengirenk’te ne bulabilirim?

Birbirinden farklı ve eğlenceli ürünleri ve yüzlerce konseptiyle Rengirenk desenleri, sizin için elbette Rock koleksiyonunu da hazırladı! Uygun fiyatlara evinizde istediğiniz havayı estirmek çok kolay!

  • Kırlent kılıflarıyla hem yatağınızı hem oturma grubunuzu süsleyebilirsiniz.

  • Alternatif oturma alanınızı oluşturmanız için mucize bir çözüm de bizden gelsin.
  • Perdeler ile mahremiyetinizi korurken harika bir de arka plan oluşturur
  • İşte mutfakta gerçek eğlence! Hem sizin hem mutfak partneriniz için…
  • Duvarları dekoratif ve kolay bir şekilde doldurmanın en hesaplı yolu: Duvar örtüleri!

 

  • Banyoda da fark yaratmak mükemmel bir detay olur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir