Modern Genç Odası Dekorasyon Rehberi

Gençler için yatak odaları, yetişkinlere göre çok daha fazla şekilde, sıcak ve güvenli bir sığınak… Kendilerini güvenli alanda hissetmelerinin yanı sıra, dekoratif olarak modern ve şık da olmasını diliyorlar. Malum, günümüzde de moda ve trendler son hızla değişiyor… Peki, modern genç odası bugünlerde neye benziyor? 

Moda ve trendler dekorasyonun en önemli parçaları olabilir, ancak gençlerin zevkleri ve hobileri (bazı zamanlar aileleri unutsa da) daha önemlidir! Öncelikle onun nelerden hoşlandığını analiz edin. Çünkü çocuğunuzun odası, nasıl bir karaktere sahip olduğunun göstergesi olacaktır. Nihayetinde, farklılıklar ve alışılagelmişin dışındaki ögelerin bir araya geldiğinde nasıl da inanılmaz bir uyum oluşturabileceğine inanamayacaksınız! İşte size, hem çocuğunuzu mutlu edip hem de dekoratif bir modern genç odası tasarlamanızda yardımcı olacak birkaç basit adım…

 

Çok Amaçlı Oda Tasarımı

Çocuğunuzun odası sadece uyumak için değil; aynı zamanda arkadaşlarıyla vakit geçirebileceği, ders çalışacağı, eğleneceği ve dinleneceği bir yerdir. Bu nedenle çok yönlü mobilyalar ve buna bağlı bir dekor tercih edin. Modern genç odası tasarımınızı bu üç temel alan etrafında şekillendirebilirsiniz:

 

  • Uyku Alanı
  • Çalışma Alanı
  • Hobi/Dinlenme Alanı

 

Günümüzde modern ve akıllı tasarıma sahip mobilyalar sayesinde, odalar ne kadar küçük olursa olsun, depolama imkanı sağlayan ürünler ile geniş bir alan ortaya çıkartabilirsiniz. Bir kaç kırlent ve bir kilim, dinlenme alanını oluşturabilir.

 

Basit ve Modern Kalırken Renkleri Unutmayın!

Gençler hayatlarının baharındalar, bu nedenle canlı detayları tercih edeceklerdir. Odasının dekorasyonunu tasarlarken canlı detayları kullanmayı unutma!

 

Yumuşacık Eklemeler

Bu güvenli sığınağa ekleme yaparken çocuğunuzu iyi hissettirecek, yumuşak dokulu kumaşlar kullanmak daha iyi olacaktır. Kadife duvar kağıtları, pelüş post halılar, pelüş yataklar, yumuşak kırlentler gibi..

 

Eğlence ve Yaratıcılık Rehberiniz Olmalı

Gençler, çocukluk ve yetişkinlik arasında bir yerdedir. Erginliğin ne kadar zor olduğuna dönüp kendi gençliğinizde bir bakın. Kendilerini rahatça ifade edebilmeleri için onlara, ilgi alanları ve hobilerine uygun bir alan oluşturmaları için izin verin. Dekoratif bir düzenleme yaparken, kendi odasında bir yabancı gibi hissetmemesi için karakterinden bazı unsurları dekora ekleyin. Basketbol mu oynuyor ? Kitap mı okumayı seviyor? En büyük isteği paten yapmak mı? Gitar çalmayı sever mi? Cevap evet ise, bunlardan parçalar kullanın! Duvar sanatı, nevresim takımı veya çocuğunuzun tercih edeceği her çeşit detay ile modern genç odasına çocuğunuzdan parçalar serpiştirin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir