Modern Dekorasyon ile İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey

Söz konusu modern dekorasyon olunca şık görünümleri karakteristik dokunuşlarla buluşturmak ve iç mekan tasarımlarına yansıtmak oldukça beceri isteyen bir iş gibi gözükebilir. Fakat endişelenmenize gerek yok, günümüzde değişen trendlerde her şeyin bir formülü var. Evinizde köklü değişimlere gitmeden, basit çözümlerle siz de hayalinizdeki dekorasyon fikirlerini hayata geçirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken arkanıza yaslanmak ve sizler için hazırladığımız tavsiyelere bir göz gezdirmek! 

 

Modern mi çağdaş mı? 

 

Dekorasyon önerilerine geçmeden önce, bir konuya açıklık getirelim. Her ne kadar bu iki kelime arasında bir fark yokmuş gibi gözükse de, aslında ikisi aynı şeyler değil. İki kelime arasındaki en büyük fark aslında temsil ettikleri zaman dilimleri. Çağdaş dekorasyon, adından da anlaşılacağı üzere, günümüz çağına uygun yenilikler anlamına gelirken, modern dekorasyon 1900’lü yıllarda popüler olmuş modernizm akımının bir sonucudur. Fakat tasarım dünyasında çağdaş bir anlayışla modern parçalar kullanmanın alışılagelmiş bir durum olduğunu bilmekte yine de fayda var.

 

Duvar dekorasyonunda aşırıya kaçmayın

Eğer duvarınızı göze hitap eden modern parçalarla süslemek istiyorsanız, karışık motiflere sahip duvar tablolarını seçmemeye özen gösterebilirsiniz. Bunun yerine, daha minimal tasarımlara sahip, sade duvar tablolarını veya halılarını kullanabilirsiniz. Şehir manzaralı bir desen veya monokrom tonlarda sade bir tasarım, duvarınız için şık bir modern dekorasyon alternatifi olabilir. 

 

Modern dekorasyon için kaostan uzak durun

Modern dekorasyon tasarımlarına sahip olmanın bir diğer yolu ise “az eşya çok mutluluk” felsefesi! Minimalist akım olarak da adlandırılan bu anlayışla siz de evinizdeki fazlalıklardan kurtulabilir, konfor alanınızda gözü yormayan ve abartısız bir görünüm oluşturabilirsiniz. Sehpa, raf, şömine, masa gibi dekoratif  alanlarda daha sakin parçalar kullandıktan sonra evinizdeki ferah atmosfere eminiz siz de çok şaşıracaksınız. 

Ana renklere ağırlık verin 

Bilindiği üzere ana renkleri oluşturan üç temel renk vardır: Sarı, mavi ve kırmızı. Çocuk odasına veya oyun parkına benzeyecek endişesi ile iç mimarlar bu renkleri kullanmaktan genellikle kaçınırlar. Fakat renklerle doğru bir şekilde oynanırsa, bu düşünce geçerliliğini yitirebilir. Söz konusu modern dekorasyon olduğunda, ana renklerin cesur ve iddialı görünümlerine bir şans vermek hiç de fena bir fikir olmayabilir. Ana renkleri, beyaz ve gri tonlarla harmanlayarak yumuşak bir geçiş sağlayabilirsiniz. 

Eğer ana renk kullanımı konusunda iddialı değişimlere gitmek sizi biraz korkutuyorsa, dert etmeyin!  Yastık ve kırlent kılıfları gibi dekoratif parçalarda da ana renkleri kullanarak, evinizde basit ama dikkat çeken etkiler yaratabilirsiniz. Minder, kilim, yatak örtüsü setleri (eğer yatak odanızı dekore ediyorsanız) ve daha birçok dekoratif aksesuarlar, modern dekorasyon fikirlerinizi denemek için ideal başlangıç noktaları olacaktır. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir