Kış mevsimine uygun ev dekorasyon fikirleri

Dekor sadece bir renk paleti değildir. Dekor sizin evinizde geçirdiğiniz zamanın ana sahnesini oluşturur. Haliyle dekorasyon ruh halimizin değişiminde de önemli bir rol oynar. Bu yüzden evlerimizde en çok kaldığımız bu dönemde evinizi dekore etmenizi kolaylaştırmak ve sizlere yepyeni fikirler sunarak en iyi vakti geçirmenizi istiyoruz!

Alanlarımızı güzelleştirmek söz konusu olduğunda, her küçük detayın bile bütün bir evin havasını değiştirdiğini görebiliyoruz. Peki sahip olduğunuz dekoratif eşyalarınızı her mevsime Uygun bir şekilde uyarlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Kuru yapraklardan, küçük kırlentlere kadar bu kışı güzel geçirmenizi sağlayacak fikirleri sizler için bir araya getirdik. Eğer bir değişiklik yapmayı düşünüyorsanız, şimdi tam zamanı!

Kış dekorasyonu dendiğinde akla gelen ilk malzeme, ahşaptır. Ağaçların sonbahardan sonra çıplak gövdeleriyle bizi karşıladığı bu dönemde, evlerimizdeki ahşap yoğunluğunu arttırmak, sıcak bir atmosfer sağlamayı daha da kolay kılar. Örneğin sevdiklerinizle sıcak bir sofra etrafında birleşmek için yemek takımınızı doğal ahşaptan seçerek işe başlayabilirsiniz. Ya da ahşap dekor ürünleriyle masalarınızı süsleyebilir, daha sade ve doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Sadelikten bahsetmişken dekorasyonda önemli gördüğümüz bir diğer konu da yalınlık. İskandinav dekorasyon fikirleri temelde sadelik etrafında şekillenir. Mekân tasarımı yaparken bu stili uygulamak istiyorsanız, gereksiz eşyalardan kurtulmalı ve evinizde boş alanlar yaratarak ortama ferah bir görünüm kazandırmalısınız. Gösterişli mobilya veya aksesuar yerine minimal seçimler yapmak her zaman sizin yararınıza olacaktır. Öyleyse, kullanmadığınız mobilya ve aksesuarlara veda edip, daha doğal ürünleri tercih etme zamanı! Bitkilerle evine ferahlatıcı bir etki katabilir, doğru ışık ile evini daha rahat hale getirebilirsin. Kompakt mobilyalar kullanarak daha fazla alan kazanarak, daha şık bir mekan yaratmanız da mümkün. Bunun yanında tüylü halılar ya da tekstil dekorasyon ürünleriyle daha da sıcak bir ortam yaratabilirsiniz. Kısacası hem daha samimi bir görünüm hem de İskandinav stili havası verilebilir. Son zamanlarda moda olan koltuk üzerine atılan şallar ve battaniyeler, bizce en çok kış mevsimine yakışıyor. Her küçük dokunuş sizi bir adım daha ileriye götürecek!

Soğuk kış günlerinde dışarıdaki etkinliklerimiz sınırlanır. Pandemi nedeniyle evlerimize kapandığımız bu günlerde evlerimizin dekorasyonu da bizim için büyük önem taşımaya başladı. Peki evde geçirdiğimiz vakti nasıl daha verimli, aynı zamanda kış sezonuna uygun şıklığa taşıyabiliriz? Herkesin aklında ilk canlanan cam kenarında sıcak bir kahve ile birlikte sevdiğiniz bir kitabın eşlik ettiği bir köşe oluyordur herhalde. O zaman evde daha çok vakit geçireceğiniz için konforlu bir kitap okuma köşesi oluşturmaya ne dersiniz? Ayağınızı uzatmak için kullandığınız puflarla hem odadaki tekstil ürünü oranını arttırabilir, konfor sağlarken aynı zamanda şıklığınızı da konuşturabilirsiniz.

 

‘’Yoktan Var Etme’’ yöntemi bir şeylerle uğraşmayı seven kadınların en bilinen özelliklerinden biridir. Eğer siz de bu marifetinizi konuşturma vaktinin geldiğini düşünüyorsanız, işte size karlı bir kış günü konseptini evinize taşıyabileceğiniz, bütçe dostu bir öneri! Mesela kış aylarında karşımıza sık sık çıkan çam ağacı yaprakları, kozalaklar da evde dekorasyon amaçlı kullanılabilir. Bunun dışında evdeki boş kavanozlarla da oldukça şık mumluklar hazırlamak mümkün. Eski mumlarınızı eritip yeni hale getirebilir, dışarıdan aldığınız yaprakları ekleyerek size özel bir kış konsepti yaratabilirsiniz. Ayrıca ceviz, fındık, badem gibi kış mevsiminde bozulma riski olmayan kuruyemişler de evin içinde, camın önünde dekorasyon amaçlı olarak kullanılabilir. Odaları süslemek için ahşap, taş, çiçek, yaprak ve çam kozalakları gibi doğal elementleri kullanarak evinizi kış konseptine tamamen adapte edebilirsiniz. Hepsini bir grup halinde alıp yemek masanızı süsleyebilir, ailenizle bir araya geldiğiniz akşam yemeklerinize güzellik, sohbetlerinize de derinlik katabilirsiniz. Peki narin bir dokuya ve anlamsal derinliğe sahip olan kurutulmuş çiçek buketlerine ne dersiniz? Yatak odanızda nevresimlerinizin üzerine biraz serpiştirerek ya da çalışma masanıza koyarak sizlere yepyeni bir hava katmasını ve modunuzu yükseltmesini sağlayabilirsiniz.

 

Günlerin kısalmasıyla, mekanlara ışık eklemenin yollarını en üst düzeye çıkarmak bir zorunluluk haline geldi gibi gözükebilir. Ama söz konusu kış dekorasyonu olduğunda, içinizi ısıtacak aydınlık bir atmosfer oluşturmak zor değil. Örneğin, mumlar ya da peri ışıkları kullanmak gibi. Sakinleştirici ışıltıları ve şenlikli unsurları nedeniyle eminiz herkesin favorisidir. Böyle bir atmosferi iç mekanınıza yansıtmak için, Aurora Bakır Dize Işıklar gibi ince ışık tellerini ağaç görünümlü bitkilerinizin etrafına sarabilir veya bir vazo içerisinde sergileyebilirsiniz.

 

Evinizi kış mevisimine adapte etmek için doğru olanı bulmakta zorlanıyorsanız, bu ipuçları size küçük dokunuşlarla hem mevsimsel dekorasyon hem de nötr ev dekorasyonu fikirleri verecektir. Evlerinizi karantinada daha çekici hale getirmek için yararlı fikirler bulacağınız bu blog yazımızla uzun süredir ihtiyacınız olan dekorasyon aşkıyla dolup taşacaksınız. Rengirenk tarafından özel olarak tasarlanan dekorasyon ürünleri sayesinde, gelin ve sofistike dokunuşla mekanlarınızı güzelleştirmek için satın alabileceğiniz ürünleri keşfedin! Seçim yapmakta zorlanabilirsiniz, bizden söylemesi..

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir