İlham Veren Siyah Beyaz Mutfak Tasarımları

Mutfaklar yemek yapmayı sevenlerin sığınağıdır adeta… Yemek yapma sanatının hayat bulduğu bu alanda söz konusu dekorasyon olduğunda, hem kullanışlı hem de göze hitap eden bir mutfak dekorasyonuna kim sahip olmak istemez ki? Siz de bir yemek aşığı olarak kendinize yeni ilhamlar arıyorsanız, bu yazı tam size göre! Mutfağınıza çok yakışacak, yenilikçi monokrom tonlar ve modern çizgiler ile yemek yapmanın zevkini doyasıya çıkaracaksınız. İşte siyah beyaz mutfak tasarımları için bazı puf noktalar…

 

Damalı zemin detayları 

Siyah beyaz mutfak tasarımları denince ilk akla gelen damalı fayans zeminler, zarif bir görünüm elde etmek isteyenler için ideal bir seçenek olabilir. Eğer mutfağınızda modern ve karakteristik bir ambiyans yaratmak istiyorsanız, zemini kare taşlarla kaplatarak işe başlayabilirsiniz. Sıradan sade görünümlerden kurtulmak ve fütüristik bir atmosfer yakalamak için cesur adımlar atmaktan çekinmeyin. 

 

Ahşap ‘rustik’ görünümler 

Siyah beyaz mutfak tasarımları için ahşap en tatlı yardımcıdır diyebiliriz… Siyah ve beyazın mükemmel uyumunu ahşap aksesuarlar ile kombinleyebilir, mutfağınızda basit ve doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Kırsal atmosfere olan özleminizi pekiştirecek, doğanın ahşap kokusunu ayağınıza getirecek bu dekoratif parçalar mutfağınızın havasını bir anda değiştirecek. 

 

Etnik ve monokrom tonların uyumu

Mutfak dolaplarında koyu bir ton tercih ettiyseniz, bu görünümü son zamanların oldukça popüler olan aksesuarı, otantik kilimler ile daha da pekiştirebilir, bal peteği görünümlü ahşap duvar kaplaması ile koyu tonların hakim olduğu mutfağınızda yumuşak bir renk geçişi yapabilirsiniz. Geleneksel dokunuşlardan vazgeçemeyenler ama yine de çağa ayak uydurmak isteyenler için siyah beyaz mutfak tasarımları fikirlerine, yukarıdaki görsel iyi bir ilham kaynağı olabilir. 

 

Mermerin büyüsü

Mutfağınıza modern bir hava katmanın bir diğer yolu ise doğal taş görünümlü mermer desenleridir. Günümüz dünyasının dekorasyon anlayışında hayal dünyasının kapıları sonuna kadar açık. Siz de görselde olduğu gibi doğal mermer motiflerini tezgahınızda veya masanızda kullanarak, hayalinizdeki ferah ve gösterişli mutfağa sahip olabilirsiniz. 

 

Dikkat çekici çizgiler

Klasik zebra motifleri, iç mekan tasarımı söz konusu olduğunda uzun yıllardır vazgeçilmezler arasında yerini korumakta. Siz de halı veya kilim desenlerinde zebra motifleri tercih ederek sade görünümlü mutfağınızın atmosferini bir çırpıda değiştirebilirsiniz. Eğer iddialı ve cesur yenilikler peşindeyseniz, duvarlarınızı siyah beyaz şeritlerle kaplatarak da siyah beyaz mutfak tasarımları arasında farklı stillerden birine sahip olabilirisiniz.

 

Nostaljik fon perdelerin yeni yorumu

 

Perdeler, her ne kadar tasarım söz konusu olunca akla ilk gelen parçalardan olmasa bile odanın tüm atmosferini değiştirebilme potansiyeline sahip yegane parçalardan biridir. Böylesine büyük değişim rüzgarına kapılırken dikkatli olmakta yine de fayda var. Klasik, alışılagelmiş dantel ve çiçek motifli perdelere alternatif olarak  siyah beyaz çizgili perdeler tercih ederek oldukça modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir