Home Ofis için Ferahlatıcı Duvar Dekor Fikirleri

Home ofis çalışma stili, zaman tasarrufu ve planlama üzerindeki pozitif etkileriyle evinizin rahatlığında işinizi yapma imkanı sunar. Peki bu ‘evinizin rahatlığı’ kavramını hem pratik olarak daha kompakt hale hem de en maksimum seviyeye nasıl getiririz? Tabii ki evinizin gizli dekorasyon kurtarıcıları duvarlarınız sayesinde! Boş duvarlar ile iyi planlanmış ve dekore edilmiş duvarlar arasındaki farka inanamayacaksınız. Peki, home ofis duvar dekorunda size ilham verecek ve ferahlatıcı bir görünüm nasıl olmalı? Size birkaç önerimiz var.

Home ofis çalışmaya yeni başlıyorsanız, evinizde zaten var olan bir mekandan çok, yeni dekore edebileceğiniz ya da en azından küçük dokunuşlarla farklı bir şekilde dizayn edebileceğiniz bir yer seçmenizi size tavsiye edebiliriz. Sonuçta evimiz bizim yaşam alanımızın çok büyük bir kısmını kapsıyor ve dolayısıyla başka her türlü detayla dikkatiniz dağılabilir. Çamaşırlar, kitaplarınız, alışveriş listeniz… Mümkün olduğunca bunlardan izole bir çalışma alanı yaratmalısınız. Evinizde bir oda ayıramıyorsanız bile, kendinize bir köşe hazırlasanız kafi olacaktır. Bunun için duvara dönük bir masa düzenleyebilirsiniz.

Ferahlatıcı bir duvar dekorasyonu için en trend 7 yolu sizler için derledik.

Minimalist Çizgiler

Minimal çizgide düzenlenen home ofis duvar dekoru, dikkatinizi dağıtmazken çalışma alanınızın, hem modern hem de düzenli bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Duvar dekorasyonunda minimal detaylar, sade ve basit olanın bazen en etkili yol olduğunu bize sunan güzel bir örnektir.

Sadelikten gelen huzur ile ev modasını elden bırakmadan çalışmanızda sakinliğin ilhamını kullanın.

 

Motivasyon Yazıları

Son zamanlarda ev dekorasyonun her alanında gördüğümüz gibi duvar yazıları artık çok moda. Bu yazıların birçok çeşidi var fakat; evdeki çalışma alanınıza en çok uyacak olan, herhalde pozitif ve motive edici yazılardır.

Belki bir süre sonra gözünüz alışacak ve o yazıyı okumayacaksınız bile ama, seçtiğiniz mottonun pozitif havası sizi takip etmeye devam edecektir.

 

Anıların Neşesi

Bizi en çok motive edecek ve mutlu edip ferahlatacak kesitler, sevdiklerimizle güzel anılarımız değil midir? Eğer fazla odaklanma problemi yaşamıyorsanız, duvara asacağınız fotoğraflar ya da anı parçaları size çok iyi gelecektir. Konser biletleri, gezdiğiniz yerlerden resimler veya en yakın arkadaşınızla bir selfie…

Bu şekilde hem home ofis duvar görünümünüzü kişiselleştirmiş olacaksınız hem de duvarınıza, göze hoş gelen bir görünüm kazandıracaksınız.

 

İşinizden Bir Parça

Home ofis stilinde çalışanlar birçok farklı meslek grubuna mensup olabilir. Siz de home ofis duvar dekorunuza kendi mesleğinizden bir parça iliştirebilirsiniz. Tasarımla, modayla, sinemayla, çevirmenlikle, yazılımla, her ne ile uğraşırsanız uğraşın; duvarlarınızı size ait olanla süslemek her daim, tatlı bir tanıdıklık hissini beraberinde getirecektir.

 

Pratik Düzenleyiciler

Ferahlatıcı bir ortamın en kısa yolu, kimileri için düzenli ve temiz olmasından geçmektedir. Home ofis stilinde çalışıyor olsanız da ve artık her şey bilgisayar üzerinden yapılıyor olsa da, masanızın etrafındaki ıvır zıvırlar ortalıkta dağınıklık yaratabilir. Bu durum da, tahmin edebileceğiniz üzere ferahlatıcı bir görünümünün tam tersi demektir. Home ofis duvar dekorunuzu hem şık hem de pratik olarak doldurabileceğiniz harika organizerlar hayat kurtarıcı olabilir. Basitçe, kitaplıklar ve raflar da işinizi görecektir. 

Doğadan ilham alın

Eğer home ofis duvarı dekorunda, ferahlatıcı ve ufuk açıcı bir duvar görünüme ihtiyaç duyuyorsanız ilk kapısını çalmanız gereken yer tabii ki de doğa manzaraları olmalıdır. Dünyanın her bir yanından 4 mevsim kareler, panoramik fotoğraflar, tropik okyanus kıyıları, ormanlar, dağlar… Hepsi çalışmalarınıza ilham vermek için birer cevherdir.

 

Doğu mistisizmi

Bohem detaylar ve oryantal kültür esintileri son dekorasyon trendleri arasında. Home ofis duvar dekorunuzda da bu temalar etrafında düzenlemek duvarlarınıza estetik bir görünüm katarken, kendinizi spiritüalizmin kollarında hissedebilir ve işlerinize daha odaklı çalışabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir