Evcil Hayvan Dostu Dekorasyon

 

Sizce eviniz, ailenizin hiç büyümeyen çocuğu evcil hayvanınız için yeterince uygun mu? Evcil hayvan dostu dekorasyon, hem sizin hem de can dostunuz için yarar sağlayacak, iki taraflı bir düzenleme aslında. Hem evcil hayvanınızın ailenin bir ferdi olarak sizinle aynı evi rahatça paylaşabilmesi için hem de evinizin düzeninden ve dekoratif şıklığından tamamen vazgeçmeden uyumlu biçimde yaşayabilmeniz için birkaç basit önerimiz olacak.

 

En çok kirlenen ‘yerler’

Kedi-köpek gibi sıkça tüy döken bir hayvanınız varsa, tüylerin çoğunluğunun bulunacağı alan elbetteki yerlerdir. Çıplak zeminler her zaman için daha kolay temizlenir. Hele ki kaplamalar taş, seramik ya da fayans ise. Hem bu tür kaplamalar evcil hayvanınızı da sıcak günlerde daha serin tutacaktır. Parkelerin daha çabuk çizileceğini de unutmayın. 

Halı kullanmayın demiyoruz, sadece eğer kullanmak istiyorsanız fazla pahalı olanlardan kaçının. İpek halılarınız, pahalı antikalarınız bir yağmurlu gün ile mahvolabilir. Çamurlu pati izlerini kolayca silerek üzerinden çıkabileceğiniz ya da makineye atıp yıkayabileceğimiz halılar hayvan dostu dekorasyon tercihlerinde çok yardımcı olacaktır.

Mobilyalar çiğneme oyuncakları değildir

Eğer evcil bir köpeğe sahipseniz ahşap detaylar onlar tarafından çiğnenecek yerler olarak algılanacaktır. Bu sebeple mobilyalarda, ahşap iskeletler yerine metal ya da krom kaplama olanları tercih edebilirsiniz. Tabii kediler için de durum farklı değil. Daha kırçıllı yüzeyler ya da ip detaylı süslemeler, onları tırmalamaya teşvik edecektir. Halihazırda bu çerçevede mobilyalara sahipseniz, şık bir örtü de mobilyalarınızı korumada yardım olabilir.

 

Onların da alana ihtiyacı var

Belki de, bu yazıda en çok dikkat etmeniz gerek cümle budur: Onların da alana ihtiyacı var. Bu ev, sizin olduğu kadar onların da evi ve çoğunlukla bir odaları yok. Evcil hayvanınız için tamamen bir oda ayırmanıza hiç gerek yok, onlara doğru birkaç oyuncak ve aktivite ile donatılmış bir alan ayırmanız yeterli. Böylece hem tüm evde koşturup ortalığı karıştırmalarını bir alan belirleyerek engellemiş olursunuz, hem de oynarken kendilerine zarar vermelerini engelleyebilirsiniz.

Can dostunuzun kendine ait bir yatağı olması, hayvan dostu dekorasyon tercihlerinin olmazsa olmazıdır. Kendi yatağı olması, sizinkinden de uzak durması anlamına geliyor; tabii bazı sevgi şımarıklığı zamanları hariç… Günümüzdeki şık ve eğlenceli dizaynlarla hem köpeğiniz ya da kediniz için konforlu bir köşe hem de dekoratif bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Hayvan dostu dekorasyon ile tatlı bir mola alanı

Şöyle bir hayal edin; bir sonbahar günü köpeğinizle çok tatlı bir yürüyüş yapmışsınız. Birikmiş sular ve çıtırdayan yapraklar üzerinde stresinizi atmış eve dönüyorsunuz. Kilidi çeviriyor ve güzel evinizin kapılarını açıyorsunuz. Ya sonra? Yaramaz dostunuz fırlayıp içeri giriyor, nemli tüylerini sallayarak salonun ortasında kurutuyor ve çamurlu ayaklarıyla her yerde koşturuyor. Bu kabusun yaşanmaması için hayvan dostu dekorasyon fikirlerine antrede bir mola alanı oluşturmayı da ekleyebilirsiniz. Siz patilerini silerken tasmasını tutturabileceğiniz bir askı çok işe yarayacaktır. Etrafta kirlenebilecek çok eşya olmaması da önemli. Köpeğiniz silkelenirken etrafında leke tutacak şeyler olmasını istemezsiniz.

Siz işe gittiğinizde ya da dışarı çıktığınızda yolunuzu gözlemeyi seviyorlar değil mi? Veya normal bir günde, biraz hava alıp yalnızca dışarıyı izlemeye de bayılıyorlar. Bu sebeple cam dekorasyonunda iki şeye dikkat etmelisiniz. Bir, güvenliklerini sağlamak için mutlaka kolay açılmayan bir sinekliğiniz olmalı. İki, rahatça altından geçip bakabilecekleri hafif perdeler tercih etmelisiniz.

 

Evde huzur

Siz çoğu zaman hareketlerinizin sonuçlarını öngörebilirsiniz fakat evcil hayvanınız ne kadar akıllı olursa olsun bazen çok heyecanlandığında yapabileceği küçük sakarlıkları önceden fark edemez. Bu sebeple bazı önlemleri, ‘sizin’ almanız gereklidir. Yere yakın ve üzeri dolu sehpalar,  bir kuyruk darbesi ile devrilebilir. Yerde yakılan büyük mumlar, ne kadar romantik ve dekoratif olsa da, tüylü dostlarınız ve eviniz için bir felaketle sonuçlanabilir. Böyle ufak kazaların önceden bilincinde olup evimizi dekore ederken buna yol açabilecek şeyleri ortadan kaldırırsak, uyum içinde ve huzurlu bir şekilde hayvan dostu dekorasyon tercihlerine göre dizayn edilmiş bir evde, hep birlikte mutluca yaşayabiliriz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir