Hem bütçenizi zorlamayacak, hem de evde kolayca tasarlayabileceğiniz birkaç el işi dekorasyon fikrine ne dersiniz?

Farz edin ki evinizde en ufak ayrıntıların bile tek mimarı süslü dekorasyon mağazaları değil de, sizlersiniz… Düşüncesi bile harika değil mi? Herhangi bir mağazaya girip eviniz için bir parça satın almak elbette güzel bir duygu ama bu parçayı emek ve vakit ayırarak daha düşük bir bütçeyle, ellerinizle tasarlamak apayrı olsa gerek! Bu yazımızda sizler için derlediğimiz bir takım el işi dekorasyon fikirlerine göz atabilirsiniz.

 

Gizli kitaplıklar

Misafirlerinize küçük bir illüzyon yaşatmaya var mısınız? Duvarınıza ya da dolabınıza monte edeceğiniz bu minik metal raflar kitaplarınıza havada duruyor izlenimi vererek odanıza eksantrik bir hava katacaktır. Bu şekilde hem misafirlerinizin kitap merakını uyandırmış hem de odanızda yerden epey bir tasarruf etmiş olacaksınız. 

 

Tüylü avize mi? 

Hangi kadın kabarık mı kabarık tüylere hayır diyebilir ki? Süslü tüyler topla; hadi iş başına! Bu zarif ve şık, el yapımı avize şüphesiz ki yatak odası ya da oturma odasına kusursuz bir hava katacak. 

 

Kristalize aynalar

Eski çizik CD’leri değerlendirmenin tam zamanı! Kırın dökün ve senelerdir dolaplarınızı işgal etmenin bedelini onlara ödetin! Yalnız parçalarken ellere dikkat – malum evinizi güzelleştirme sevdasına ellerinizden olmanızı istemeyiz.  Parçalanan CD’leri toplayarak modern görünümlü parıl parıl bir ayna oluşturabilirsiniz. Bu aynalar el işi dekorasyon çizginize çok yakışacak yansıyan renkler ile hoş bir ambiyans oluşturarak, misafirlerinizin favorilerinden biri haline gelecektir.

 

Galeri duvarı

Paylaşım dolu anılar varken kim pahalı tablolara ihtiyaç duyar ki? El işi dekorasyon trendlerine uyarak polaroid resimlerinizle bir duvar çerçevesi hazırlayıp evinizi, kendi anılarınız ve sevdiklerinizden parçalar ile güzelleştirebilirsiniz… 

 

Aşınmış duvarlar

Bir odaya girdiğinizde göze en çok çarpan detaylardan biri şüphesiz ki duvarlardır. Bu nedenle duvarlarınızı ne kadar farklı ve özel kılarsanız, odanın ambiyansı da göze o kadar hoş gelecektir. Duvarlarınızı dekore etme biçiminiz, alanınızı daraltabilir ya da rahatlatabilir; yani dememiz o ki, bir duvar sizi rezil de edebilir vezir de! Düz boya fırçaları artık çok demode; farklı olmak istiyorsanız mutfak tezgahında ki süngeri kapma zamanı geldi – ya da el süpürgesi fırçası da fena bir fikir değil hani! Çeşitli tekniklerle duvarınıza katacağınız boyut, el işi dekorasyonu zarfında kolayca duvarlarınıza da el atabileceğiniz anlamına geliyor!

 

Botanik detaylar

Konu dekorasyon olunca doğa teması, kıyısından köşesinden işe dahil oluyor;
ortama kattığı iç açıcı hissiyat ve görüntüyle daima ruhumuzu doyurmaya bir aday. Eğer siz de tabiat ana ve elementlerini evinizde barındırmayı sevenlerdenseniz,  bu dallı el işi dekorasyon parçaları tam size göre!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir