Çocuk Odası Yenileme Rehberi

Ev dekorasyonu için seçenekler, günümüzde oldukça çoğalmış durumda. Bir dönem gözardı edilen çocuk odası da dekorasyon alanında önemli bir alan haline geldi. Çiftler, henüz bebeklerine kavuşmadan çocuk odası dizaynlarını özenle hazırlıyorlar. Bu değişimi siz de benimsemek isterseniz geç kalmadınız! Evinizde bulunan mevcut çocuk odası dekorasyonunu ufak rötuşlarla stil sahibi hale getirebilirsiniz. Uygun dekorasyon önerilerimize mutlaka bir göz atın!

 

Tasarımınızı Kişiselleştirin

Her tasarım, çocuğunuza ayrı bir eğlenceli bakış sunmaktadır. Ancak çocuklara ezberden bir tema sunmak yerine onların bakış açıları ve ilgi alanlarına uygun bir tasarım oluşturmak daha faydalı olacaktır. Bu nedenle, yeni bir dekor oluştururken öncelikle çocukların merak duyduğu ve hoşlandığı seçenekler öne çıkartılmalıdır.

Örneğin, hareketli bir çocuk için enerjisini atabileceği bir oda dizayn etmeli ve az miktarda mobilya kullanılarak geniş alanlar bırakılmalıdır. Resim çizmekten hoşlanan bir çocuğunuz varsa, kendi yaşam alanında ona uygun bir alan açabilirsiniz. Sanatını rahatça icra edebileceği geniş ve boş bir duvar, yaratıcılığını geliştirmek için mükemmel bir fırsat olacaktır.

 

Çocuk Odası Tasarımlarını Hayal Gücüyle Harmanlayın

Çocukların hayal gücü, biz yetişkinlere göre sınırsızdır. Gelişim süreçlerine bakıldığında çocuğunuzun öğrenme seviyesinin hayal gücü gelişiminin serbest kalması ile paralel olduğu görülmektedir. Bununla birlikte, hayal gücüne bağlı oyunlar üreten çocukların daha keyifli ve mutlu olduklarını kolaylıkla gözlemleyebiliriz.

Çocuğunuzun evde en çok vakit geçirdiği yer olan odasını sıradanlıktan kurtararak, hayal gücünü sınırsız yaşamasına izin verin. Çeşitli duvar kağıtları, dekoratif aksesuarlar, ahşap veya metalik objeler ve stickerlar, bu yönde en büyük yardımcınız olacaktır. Güzel bir tema ile bir araya getirilecek söz konusu nesneler ile çocuğunuzun odasında değişimi benimseyin!

 

Renklerin Etkisini Görmezden Gelmeyin

Çocuğunuzu klasik oda renkleriyle sınırlandırmayın. Çünkü “kız odası pembe, erkek odası mavi olur”  devri artık sona erdi. Siz de yeni çağa ayak uydurun ve renklerin özgür dünyasına kendinizi kaptırın! Güçlü kontrastlardan faydalanarak rengarenk bir çocuk odası oluşturmak sizin elinizde. Bunun için pastel tonlarda boyalar kullanabilir ve bazı duvar kağıtları ile kombin yapabilirsiniz.

 

 

Minimal Boyutlu Eşyalar Kullanın

Günümüzde inşa edilen modern dairelerin büyük bir kısmı küçük alanlara sahip. Bu da ev dekorasyonu konusunda daha kısıtlı tercihlere yönelmemize yol açıyor. Çocuğunuzda klostrofobik bir his oluşturmak yerine minimal boyutlu eşyalar kullanarak odasında daha geniş bir alan açabilir ve serbestlik sağlayabilirsiniz. Yaşına göre geniş bir gardıroba veya şifoniyere ihtiyaç duymaması, uygun bir tasarım oluşturabilmeniz için önemli bir avantaj. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir