Bunu nasıl süslersin?

Masalar & Sehpalar

Evlerin görünmez dekoratif kahramanlarıdır masalar ve sehpalar. Hem fonksiyonel kullanımları hem de şık görünümleri ile her evin olmazsa olmazı bu parçalar, basit ve etkili değişimler söz konusu olunca hepimiz için değişime uğrayan ilk yerlerdir. Eğer siz de evinizin bu köşelerinde küçük değişiklikler yapmak istiyor ve bütçenize uygun yeni fikirler arıyorsanız, doğru yerdesiniz! İşte masa ve sehpayı nasıl süslerim? sorusuna cevap bulacağınız dekoratif çözümler: 

 

Masa örtüleri ile zarif ve karakteristik dokunuşlar

Dekorasyonda, masalar ve sehpalar denilince belki de en basit yollardan biri olan masa örtüleri ile yaşam alanınıza göz alıcı detaylar ekleyebiliriz. Bu değişim rüzgarını dilerseniz sade bir renk, dilerseniz de yaratıcı desenler yoluyla evinizde hissetmek mümkün.

İşe genel ev dekorasyonun ana kilit noktalarından olan renk uyumunu, masalar ve sehpalar düzeyine taşıyarak başlayabilirsiniz. Hareketlilik ve canlılık katmak isterseniz, masa örtüsünde sıcak renkler kullanabilir; daha sakin ve minimal görünüm elde edecekseniz de, monokrom renk paletlerini tercih edebilirsiniz. 

Tatlı bayramlar, eğlenceli yılbaşı kutlamaları, sürpriz doğum günü partileri, börekli çörekli günler ve daha nicesi… Böyle özel zamanlarda masalar ve sehpalar, konsepte uygun renk ve desenlerle süslenebilir. Bu şekilde hızlı ve dekoratif bir çözüm yaratabilirsiniz. 

4 Mevsim Çiçek Esintisi

Doğanın eşsiz güzellikteki çiçekleri, hem kokuları hem de renkleri ile her evin vazgeçilmezleri arasında! Canlı çiçek buketleri, yaşam alanlarına doğal bir enerji ve muhteşem görüntüler sunar. Siz de evinizdeki masalar veya sehpalar için çiçek aranjmanları tercih ederek, dilerseniz salonunuza dilerseniz de mutfağınıza veya antrenize hem şık hem de sıcak bir hava katabilirsiniz. 

Eğer canlı çiçeklerin solup gitmesine gönlünüz el vermiyorsa, kurutulmuş dekoratif çiçekler sizin için daha iyi bir fikir olabilir. Son zamanların en popüler dekorasyon trendleri arasında yer alan pampas otu, pamuk dalları, kurutulmuş başak demeti gibi bitkiler ile odanızdaki masalar ve sehpalar için göz zevkinize hitap eden zarif detaylar oluşturabilirsiniz.

El Yapımı Aksesuarların Güzelliği

DIY olarak bilinen kendin yap projeleri ile siz de, yaratıcı fikirlerinizden yola çıkarak evinizde küçük mutluluk köşeleri yaratabilirsiniz. Masalar ve sehpalar için bütçe dostu şık tasarımlar ile odanızın stilinizi tamamlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken biraz zamanınızı ayırarak doğru parçaları bir araya getirmek! 

Birkaç kozalak, meşe palamudu, ağaç dalları ve yaprakları ile hünerlerinizi sergilemeye ne dersiniz? Doğanın bu muhteşem güzelliklerini ister sadeliğini koruyarak ister boyayarak yepyeni bir görünüme kavuşturabilir, evinize rustik bir hava katabilirsiniz. 

Annelerimizin o meşhur çeyizlik dantel örtülerini değerlendirme zamanı! Kullanmadığınız bardakları, saksıları, kavanozları ve aklınıza gelebilecek daha birçok şeyi bu zarif kumaşlarla kaplayabilir, zarif bir görünüme kolayca ulaşabilirsiniz. 

 

Ve son olarak günümüzün en popüler dekoratif parçalarından olan eski tahta kasaları siz de dilediğiniz gibi yeniden tasarlayabilirsiniz. Boyaması kolay, ufak boyutlarıyla da masa ve sehpanıza çok yakışacak ahşap kasalarının içini doldurmak ise tamamen sizin zevkinize kalmış. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir